Inte bara läckra bilar- Tesla Motors vill revolutionera vårt användande av energi

Tesla Motors​ Tillverkar sedan flera år tillbaka bilar som helt drivs av el, gör 0-100Km/h på 2,8 sekunder, har en räckvidd på mellan 40-50 mil per laddning och man kan ladda bilen till 80% på 30 minuter i en av Teslas Superchargers. Man har byggt ut egna laddningsstationer så att Tesla ägare kan köra gratis över hela USA och större delen av Europa. De flesta av dessa laddstationer drivs av grön el och målet är att alla skall göra det. Dessutom är man en av väldigt få tillverkare som fått 5-stjärnor i både Euro NCAP och den amerikanska motsvarigheten U.S. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Allt detta har man uppnått på några få år sen företaget startades 2003 och den första bilen, en roadster presenterades 2008. År 2012 lanserades Model S som blev en säljsuccé och konkurrerar med de absoluta toppmodellerna hos Mercedes, BMW, Audi, Jaguar, Aston Martin m.fl. Eller konkurrerar och konkurrerar… man kör faktiskt ifrån nästan samtliga.

Igår lanserades Model X en SUV som troligen sopar banan med allt som de “etablerade” tillverkarna kan erbjuda. Båda dessa bilar kostar nya i Sverige runt miljonen och nu jobbar man för fullt på att ta fram Model 3 som beräknas släppas till marknaden under 2017 och kommer ligga i storlek som en Mercedes C-klass eller BMW 3-serie bil. Denna bil är tänkt att bli det stora genomslaget för Tesla på världsmarknaden för bilar och beräknas kosta runt 300 000 kr vilket ligger väl inom ramen för den som idag har råd att köpa en ny bil i den storleksklassen. Tesla Motors har dessutom släppt sina patent fria för att bjuda in andra tillverkare att konkurrera och därigenom snabbare driva på utvecklingen av förnybar energi såsom grön el.

Vad pysslar de etablerade biltillverkarna med egentligen? Audi kommer med sin första helt eldrivna bil om 2-3 år och den kommer också kosta som Teslas nuvarande Model S. En lyxbil alltså… Man undrar hur cheferna på dessa hundraåriga företag tänker… Det är inte helt otänkbart att de kommer sluta som Kodak Eastman som var den största tillverkaren av film under många decennier men som på grund av att man helt obegripligt missade den digitala frammarschen gick i konkurs. Allt detta sammantaget visar att det är dumt att göra som alla andra och inte tänka själv och att inte tänka utanför boxen. Tesla tänker utanför boxen och har på några få år lyckats med något som alla de andra biltillverkarna inte lyckats med på hundra år. En uppmaning till alla bilskribenter på tidningar runt om i världen: Sluta skriva om dinosaurier och fossilteknik som möjligen utvecklats i små steg år för år men som inte revolutionerat sin grundläggande användning av fossila bränslen på över hundra år. Låt dem dö ut och skriv endast om företag som satsar 100% på förnybara energikällor. De andra utdöende biltillverkarna/dinosaurierna kan Classic motor och andra veterantidningar få skriva om. Detta kommer från en som älskar ljudet av en V8 motor.

Tänka sig… Nu kan man snart inte beskatta bilisterna för att de förstör miljön. Fler och fler skaffar solpaneler till villan. Tesla har nyligen också lanserat Tesla Powerwall som bygger på samma batteriteknik som dess bilar. Detta medför att man kan spara den el som solpanelerna genererar och använda när solen inte lyser. Så oavsett om du väljer Tesla eller en annan tillverkare (när de dyker upp) nu kan man snart ladda sin elbil hemma med sol el. Undrar vad miljömupparna skall komma med för krav på skatter när de flesta bilarna körs på solel om bara ett par år???

Vad tycker Du? kommentera gärna.

We’re pleased to announce that the Tesla Model S has received a maximum-possible 5-star safety rating from the European New Car Assessment Programme (Euro…
TESLAMOTORS.COM
kontakta mig|dela på facebook|e-posta till en vän|dela på twitter

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

l o g   i n