Tjongalongkalsong, Jobbman här!

Tjongalongkalsong, Jobbman här!

 

Hahaha, mina döttrar fick två fantastiska Jobbman böcker av skrivaren Anja Ek på Sweet Words Poetry. Nu sitter jag och läser högt ur Jobbman varje dag. Tjejerna ger sig inte, de skall bara höra och se de roliga Jobbman historierna. Jobbman, för dem som inte vet, är en skön typ som provar på olika typer av arbeten. Vi har läst “Jobbman jobbar som barnmorska” och “Jobbman jobbar som brandman”. Fler böcker är planerade, så här säger Jobbman själv:  -Som ni säkert redan vet så har jag väldigt svårt att bestämma mig för vilket jobb jag vill ha. Ja, jag provar faktiskt ett nytt jobb varje dag. I första boken provar jag att jobba som brandman. I den andra boken, är jag barnmorska… och sedan jobbar jag som kock, fotograf, präst, dagmamma, doktor, brevbärare, snickare, tomte, sopåkare, bonde…

Ja, det finns egentligen hur många olika yrken som helst.

 

Sweet Words Poetry finns i Värmländska Karlskoga och drivs av författaren Anja Ek och illustratören Annica Nilsson. Bokförlaget startades för att ge ut böckerna om Jobbman.

 

Anja Ek har ett långt förflutet som skribent åt lokaltidningar, veckotidningar och månadsmagasin. De senaste åren har hon frilansat med företaget StoryTeller. Anja Ek är också medförfattare till Unni Drougges roman ”Kroppens befrielsefront”, där hon skrivit några kapitel. Inom kort debuterar hon även som författare till en kriminalroman “När löven faller”. Även den är den första boken i en serie om kriminalpoliserna Jonna Svärd och Nicke Berg på Örebropolisen.

 

Annica Nilsson har lång erfarenhet av att arbeta på reklambyrå. Numera driver hon sin egen, Media Assistans, där hon erbjuder företag helhetslösningar för sin marknadsföring. Det innebär att precis som man anlitar en redovisningsbyrå som sköter bokföringen så tar Media Assistans hand om marknadsföringen. Förutom att illustrera Jobbman-böckerna formger hon även andra författares böcker.
Anja och Annica är med på barnmässan i Karlstad 23-25 mars och då ska Annica producera bilder inför publik! Om du har vägarna förbi så blir de säkert jätteglada om du tittar in och säger Tjongalongkalsong!!!
Jobbman har en alldeles egen hemsida också: www.jobbman.nu där finns det spel och andra kul saker.
Böckerna som mina döttrar fick var signerade av racing stjärnan Thed Björk som hade Jobbman som maskot under 2011 när han tävlade och vann Camaro-cup med sitt Team RTech. Under 2012 kör Thed för Volvo Polestar Racing. I ärlighetens namn så är nog mina tjejer mer intresserade av Jobbman än av Thed men eftersom de har en motorsport intresserad far som har planer på att introducera dem till olika racingbanor när de blir lite större så kanske de i framtiden i alla fall kommer uppskatta Theds autografer…
Jobbman-böcker

Jag läser Jobbman böckerna för mina döttrar varje dag- Tjongalongkalsong!

kontakta mig|dela på facebook|e-posta till en vän|dela på twitter

Jan Oscarsson on Facebook - Med: Annica Nilsson, Anja Ek och Jobbman

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

l o g   i n